Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Makaron i ziemniaki


Makaron i ziemniaki

[Porcja na 6 osób]

Składniki:

400 gr krótkiego makaronu,
600 gr ziemniaków,
przecier pomidorowy,
olej,
cebula,
sól,
pieprz

 

Przygotowanie:

Drobno pokrojoną cebulę zarumieniamy w dosyć dużym rondelku a następnie łączymy ją z przecierem pomidorowym, dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszając co jakiś czas.
Obrane i pokrojone na drobną kostkę ziemniaki łączymy z całością masy, którą pozostawiamy dalej aby się gotowała.
Zalewamy całość wodą tak aby przykryła ona wszystkie składniki i w dalszym ciągu gotujemy na małym ogniu aż do chwili ugotowania się ziemniaków.
Tak przygotowanym sosem polewamy obficie ugotowany w osobnym garnku makaron.
Smacznego !

Miejsce zarezerwowane na Twoją reklamę [baner 400x50]


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -