Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web

Kokardki z Sosem Curry


Składniki:

[Porcja na 4 osoby]

400 gr. makaronu,
100 gr. boczku wędzonego,
150 gr. cielęciny,
1 cebula,
40 gr. masła,
2 łyżeczki curry,
1 szklanka słodkiej gęstej śmietany,
3 łyżki startego sera (parmezan),
sól do smaku


Przygotowanie


Pokroić drobno cebulę, wrzucić na patelnię z masłem i pokrojonym w drobną kostkę boczkiem i cielęciną, smażyć całość na małym ogniu aż mięso będzie prawie miękkie.
Dodać śmietanę, curry, sól i dusić jeszcze 5 minut.
W dużej ilości posolonej wody ugotować "al dente" makaron, odcedzić i wymieszać z przygotowanym sosem, posypać startym parmezanem i od razu podawać.

Smacznego


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów

Następny przepis


Strona Startowa


  

  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -