Przygotowanie:
Napełnić garnek wodą, spowodować jej
zagotowanie. Dodać sól, wrzucić makaron na kilka minut,
nie nakrywać pokrywką w czasie gotowania. Delikatnie
odcedzić makaron nitki, umieścić go ponownie w garnku
nakrywając pokrywką. Pokroić w wąskie pasemka kawałki
wędzonego łososia. Śmietanę umieścić w małym
rondelku, doprowadzić do jej zagotowania na bardzo małym
ogniu, dodać następnie tartą czerwoną cebulę dokładnie
wymieszać celem wzajemnego przesiąknięcia zapachem
cebuli tejże śmietany. Po zdjęciu z ognia dodać
pokrojone wcześniej w pasemka kawałki łososia oraz
kawior. Ponownie dokładnie wymieszać celem dokładnego
rozprowadzenia kawioru. Makaron umieścić na talerzach a
następnie polać przygotowanym kremowym sosem z łososia
i kawioru. Podawać natychmiast po przygotowaniu.
Smacznego !
(*) - "capellini"
- typ bardzo drobniutkich spaghetti (niemal niteczki).
|