Makaron wczoraj i dzi¶ - Pasta ieri e oggi - historia - spożycie - produkcja makaronu na ¶wiecie i w polsce - dieta makaronowa ---------- la storia - consumo - produzione della pasta nel mondo e in polonia - dieta - Jak się produkuje makaron ? - Come si produce la pasta ? - Pszenica twarda czy miękka ? - Produkcja makaronu przemysłowa - rzemie¶lnicza - domowa ---------- Grano duro o tenero ? - Industriale - Artigianale - Casalinga produzione della pasta - Przepis Tygodnia - Archiwum Przepisów - Sosy ---------- Ricetta della settimana - Archivio delle ricette - Sughi Firmy - producenci - importerzy - eksporterzy - dystrybutorzy - maszyny - targi ---------- Aziende: produttori - importatori - esportatori - distributori - macchinari - fiere - Opinie o Serwisie Makaron - o przepisach - inne - Jak się kontaktować - Come contattarci - Reklama - Pubblicita' - E-mail via web


Szybkie spaghetti

Spaghetti alla rapida


składniki dla 4 osób

4 dojrzałe pomidory,
kilka listków bazylii,
4 łyżki oliwy z oliwek,
1 pikantna papryczka,
2 ząbki czosnku,
12 plasterków pikantnego salami,
320 gr. spaghetti.

 

Przygotowanie:
salami pokroić w wąskie pasemka, pomidory w drobna kostkę, całość posolić i umieścić na płomieniu w rondelku. Dodać listki bazylii oliwę oraz pikantna papryczkę pozostawiając całość na małym ogniu celem zagęszczenia. Dodać drobno posiekany czosnek.
Spaghetti tradycyjnie ugotować "
al dente" odcedzić a następnie wymieszać dokładnie z przygotowanym sosem.

Smacznego !


Poprzedni przepis

Spis wszystkich przepisów     Strona startowa

Następny przepis


  

- Copyright 2000 - 2005 - All Rights Reserved -